Wereldlichtjesdag - Almere Haven

 

8 december 2013

Wereldlichtjesdag, de dag waarop over de hele wereld op elke klokslag van 19.00 uur kaarsjes aangestoken worden voor alle kinderen die zijn overleden: op welke leeftijd en om welke reden dan ook. Deze kinderen zijn lieve herinneringen als stralende zonnetjes…. Zou de zoute traan door een zoete lach ooit drogen?….Deze dag is elk jaar op de tweede zondag van december.

Op het Eksternest aan de Muiderweg in Almere Haven, kunt u meedoen met iedereen, die hier aandacht aan wil besteden. Dan delen wij in stilte met elkaar de herinneringen aan een overleden kind: of dit nu een dag of een maand geleden is of wellicht 50 jaar….. de tijd heelt wel de wond, maar een litteken blijft altijd voelbaar en zichtbaar. Het licht van deze kinderen schijnt hier en nu in ons hart. De wereld waar zij allemaal nu zijn, kent geen verdriet, angst en pijn. Met het aansteken van een kaars voelt u zich weer even samen.

Deze “wereldlichtjesdag-bijeenkomst” begint om half zeven (18.30) met een welkomstwoord. We eren en herinneren deze kinderen door te luisteren naar muziek en troostende woorden in een gedicht. Een moment van bezinning, herkenning en troost in een tijd die bol staat van feestelijkheden als Sinterklaas en Kerst.

Om 19.00 uur steken we kaarsjes aan, terwijl de naam van uw kind genoemd wordt, als u dit wenst. Iedereen, die het verlies van een kind heeft meegemaakt is welkom : ouders, broers, zusjes, familie, vrienden en iedereen die zich hiermee verbonden voelt, om zo samen het gemis te delen en de herinnering te koesteren.

Wilt u hierbij zijn, stuur dan een mail naar maria@ritueelbegeleiders-almere.nl Wilt u de voornaam van het te herinneren kind genoemd hebben, vermeld ook deze, dan besteden wij hier aandacht aan. Deelname is gratis: een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

Contact: maria@ritueelbegeleiders-almere.nl

Contact

Rouwboekettenspecialist
Ondernemingsweg 21
1422DZ Uithoorn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
0252-767276 tot 18.00 uur  of
Mobiel 06-52520607 tot 20.00 uur
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2024 Rouwboekettenspecialist