Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer geopend.

 

'De laatste steen voor de plaats van het laatste afscheid’

Burgemeester Weterings opent nieuw Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer

Nieuw-Vennep, 1 oktober 2014 – Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer van PC Hooft is vandaag officieel geopend door burgemeester Theo Weterings. Dit deed hij door de laatste steen te leggen. ‘De laatste steen voor de plaats waar mensen voor de laatste keer afscheid kunnen nemen van hun dierbare overledene. En dan is het af.’

PC Hooft is trots op het eindresultaat. De opmerkelijke accommodatie is gevestigd aan de Hoofdweg, strategisch gelegen tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. ‘De opdracht van de gemeente was destijds om een eigentijdse boerderij te ontwikkelen met een monumentaal karakter’, legt Evelien Lindeman, interim bestuurder van PC Hooft uit. ‘Een hele uitdaging, maar tegelijkertijd inspirerend. Het resultaat van Rienks Architecten viel direct op bij de eerste presentatie en dwingt na realisatie respect af voor met name het innovatieve karakter en de unieke uitstraling. Maar er is in dit gebouw ook alles aan gedaan om de privacy te waarborgen voor de nabestaanden die hier afscheid nemen van hun overledene. Ondanks de droeve situatie willen wij een plaats bieden waar mensen zich op hun gemak voelen’, aldus Lindeman.  

Ook burgemeester Weterings was in zijn toespraak te spreken over ‘deze bijzondere plek, waar historie en moderne tijd elkaar raken en versterken’. Die versterking komt ook tot uiting in de kunst die in alle ruimtes hangt. Dit zijn unieke bewerkingen van foto’s van oude en vaak niet meer bestaande boerderijen uit de Haarlemmermeerpolder, gecombineerd met alle natuurlijke elementen daaromheen.

Het complex is ruim opgezet met twee familiekamers en twee prachtige aula’s, de Haarlemmermeeraula en de Spieringmeeraula, met zicht op het omliggende polderlandschap. De grote ramen en fraaie binnentuin geven het geheel een open en licht karakter. Tevens is er een sleutelkamer waar nabestaanden desgewenst 24 uur per dag de overledene kunnen bezoeken. De sfeervol ingerichte ruimte heeft een kleine keuken en eigen sanitair. Ook is er een grote condoleancezaal welke desgewenst in tweeën gedeeld kan worden door middel van een scheidingswand.

De eerste uitvaartplechtigheid in deze nieuwe locatie van PC Hooft is maandag 13 oktober.Daarnaast zal er op zaterdag 11 oktober een open dag zijn voor alle bewoners van de Haarlemmermeer. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur om dit nu al unieke gebouw te komen bezichtigen.

Adresgegevens

Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer
Hoofdweg 1100
2153 LN  Nieuw-Vennep

Tel: 0800 5080

Contact

Rouwboekettenspecialist
Händelplein 11
2151 NL Nieuw Vennep

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
0252-767276 tot 18.00 uur  of
Mobiel 06-52520607 tot 20.00 uur
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2024 Rouwboekettenspecialist