Crematorium Tilburg opent nieuwe derde aula “Andante”

 

Crematorium Tilburg heeft de derde aula “Andante” in gebruik genomen. Het nieuw gebouwde vrijstaande ronde gebouw is gebouwd voor hen die in een klein gezelschap afscheid willen nemen van de overleden dierbare. De ruimte is bestemd voor afscheidsdiensten of herinneringsdiensten tot maximaal 50 personen. De aula ligt, bij binnenkomst op het terrein, rechts van de bestaande gebouwen.

Het gebouw heeft veel hoge ramen zodat de mooie natuur van het afscheidspark te zien is. De aula kan in de ochtend of middag gereserveerd worden voor max. 2,5 uur. Die tijd hebt u geheel tot uw beschikking en u bepaalt zelf de lengte van de auladienst en de lengte van de koffiekamertijd. U kunt ook zelf uw rituelen bepalen zoals bijvoorbeeld zelf de bloemen neerleggen, dichterbij de kist staan of zitten, of met uw kopje koffie naar de aula lopen. Ook kunt u de overledenen begeleiden tot het laatste moment. U loopt dan met de kist door de natuurtuin naar de ovenruimte. Daar kunt u nog kiezen of u dichtbij de kist wilt staan of liever wat meer achteraf en rustig wilt zitten.

Crematorium Tilburg wil graag voldoen aan de individuele wensen van nabestaanden. Het laatste afscheid is enorm belangrijk en uw persoonlijke ritueel is nodig om zo goed en kwaad als het kan verder te kunnen gaan met uw leven. Wij beseffen ons ook dat er op een dag meerdere afscheidsdiensten plaats vinden, ieder op zijn eigen unieke manier. Afscheid nemen hoort bij het leven en mag steeds meer zichtbaar zijn in ons straatbeeld, zoals vroeger het geval was. Het is voor vele een periode van groot verdriet met lachen en huilen.

Behalve de kleine aula en ovenruimte is het afgelopen half jaar ook gewerkt aan uitbreiding van een koffiekamer en de grote aula is ook voorzien van zitbanken, waar voorheen stoeltjes stonden. Verder zijn er 45 extra parkeerplaatsen aangelegd. Er zijn doorgangen gemaakt naar de naast gelegen uitvaartcentra van Monuta en Coöperatie DELA. Het komende jaar zal verder in het teken staan van de ontwikkeling richting het grotere afscheidspark voor de gemeenschap van Tilburg en omstreken, zoals is vastgelegd in de ontwikkelvisie Karel Boddenweg van de gemeente Tilburg. Het bieden van een rouw café is een van die ontwikkelingen. Crematorium Tilburg start daarmee op 16 maart met een herinneringsdag voor nabestaanden in de nieuwe aula “Andante”. Op 6 april is er een open dag voor iedereen die achter de schermen wil kijken bij het Crematorium Tilburg.

 

datum: 13-01-12014

Contact

Rouwboekettenspecialist
Händelplein 11
2151 NL Nieuw Vennep

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
0252-767276 tot 18.00 uur  of
Mobiel 06-52520607 tot 20.00 uur
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2024 Rouwboekettenspecialist