hindoe uitvaart

 

Na het overlijden legt de familie de overledene bij de ingang van het huis, het hoofd naar het zuiden gericht. Dit symboliseert het terugkeren in de schoot van Moeder Aarde. Men wast en versiert de overledene volgens oude tradities. Dit gebeurt bij voorkeur thuis, maar om praktische redenen ook vaak in een uitvaartcentrum. Traditioneel is een overleden man in een speciale doek gekleed, maar tegenwoordig ook wel in een pak. Een vrouw krijgt een sari aan

Hindoestanen kiezen vrijwel altijd voor een crematie omdat dat voor het lichaam de snelste manier is om terug te keren naar Brahm, de oerbron. Hindoes geloven in reïncarnatie. Dit wil zeggen dat na hun dood de ziel in een ander lichamelijk omhulsel terechtkomt. Over het algemeen wordt de dood binnen de hindoefilosofie als positief ervaren. Het lichaam was bedoeld als tijdelijk en heeft zijn taak volbracht.

De uitvaart en crematie
Van het uitvaartcentrum gaat de rouwstoet via het huis van de overledene naar het crematorium. De publieke ceremonie gebeurt vaak aan het eind van de dag, omdat een hindoeïstische uitvaart doorgaans langer duurt dan andere. De pandit leidt een dienst met rituele offeringen, mantra’s en gebeden. De aanwezigen lopen tot slot langs de open kist en leggen er bloemen, bloemblaadjes of rijstballetjes in. Hierna sluit de familie de kist. Gewoonlijk blijven alleen mannelijke directe nabestaanden achter om de verbranding op rituele wijze in gang te zetten.

De oudste zoon van de overledene voert een “doodskus” uit, om het lichaam symbolisch in brand te zetten. Dit doet hij door vijf maal met een brandende diya (lampje) de mond van de overledene aan te raken, terwijl hij om de kist loopt.

Bij het afscheid nemen en de uitvaart worden er erg veel bloemen, rouwbloemstukken, rouwboeketten en andere rouwbloemen gebruikt. Rouwboekettenspecialist heeft regelmatig hindoe uitvaarten en maakt elk bloemstuk naar de wens van de klant. Op onze website hebben we bepaalde rouwstukken staan. 

 

Rouwboekettenspecialist verzorgt al uw rouwbloemen en rouwboeketten dan wel rouwstukken voor elke uitvaart.

 

Wilt u meer informatie dan is dit een site die u misschien verder kunt helpen: hindoe uitvaarten.

 

 

 

Contact

Rouwboekettenspecialist
Ondernemingsweg 21
1422DZ Uithoorn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
0252-767276 tot 18.00 uur  of
Mobiel 06-52520607 tot 20.00 uur
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2024 Rouwboekettenspecialist